7 voordelen van champagne drinken

Morgen is het zo ver: dan staan we allemaal met een glaasje bubbels in de hand te proosten op 2018! Voordat je je glas snel leegdrinkt en weer overgaat op iets anders: wij zetten 7 voordelen van champagne op een rijtje die je vast nog niet wist. Zo ongezond is champagne namelijk helemaal niet. Een goed excuus om morgen – en andere dagen – nog een extra glas in te schenken. Cheers!

1.Het is ‘goed’ voor de lijn

Heb jij afvallen al tussen je lijstje met goede voornemens staan? Goed bezig, maar champagne hoef je voor dit goede voornemen niet te laten staan. In vergelijking met rode en witte wijn bevast mousserende wijn minder calorieën. In een glas wijn zitten zo’n 120 calorieën en in champagne ongeveer 80.

6x wijninspiratie voor de feestdagen - 8 voordelen van champagne drinken

2.Champagne verbetert je ruimtelijke geheugen

Britse wetenschappers van de University of Reading ontdekten dat een glas bubbels goed is voor je geheugen. Zij vonden in de champagne een stofje met kleine fenolische verbindingen, dit verbetert je ruimtelijk geheugen. Hierdoor zouden mensen beter in staat zijn om moeilijke rekensommen op te lossen, de omgeving te begrijpen en complexe taken uit te voeren.

 3.Champagneglazen: klein, maar fijn

Een champagneglas is verfijnder dan een glas voor rode of witte wijn. De meeste mensen gaan hierdoor onbewust langzamer en minder drinken, al is het alleen maar omdat je anders je glas zo vaak moet bijvullen.

8 voordelen van champagne drinken

 4.Sneller een vol gevoel

Bubbels laten je niet alleen langzamer drinken, maar je krijgt er ook sneller een vol gevoel van. Win-win voor je kater en je buik de volgende dag.

5.Bubbels zijn goed voor je hart

Verschillende studies hebben aangetoond dat bubbels net zo goed zijn voor je hart als een glas rode wijn. Champagne wordt gemaakt van rode én witte druiven en het bevat daardoor ook resveratrol. Dit is een belangrijke anti-oxidant die er voor zorgt dat je bloedvaten minder snel beschadigen. Het verlaagt het slechte cholesterolgehalte en voorkomt klompjes in je bloed. Maar er is meer! Champagne bevat ook polyphenole anti-oxidanten, die het hart beschermen. Dit zorgt ervoor dat je bloeddruk lager wordt waardoor de kans op hartproblemen en hartaanvallen minder groot wordt.

6.Bespaar geld

Al zin gekregen in een extra glaasje champagne? Hier nog een dikke tip! Aan champagne kan soms een behoorlijk prijskaartje hangen, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Cava en prosecco bevaten bijna dezelfde anti-oxidanten en dus gelden voor deze drankjes dezelfde voordelen. Hoera!

8 voordelen van champagne drinken

 

 7.Champagne houdt je scherp

Nog meer goed nieuws voor je geheugen: bepaalde proteïnen in je champagne zijn goed voor je kortetermijngeheugen. Er is onderzoek uitgevoerd met een testgroep en daaruit blijkt, dat degene die drie jaar lang op regelmatige basis met mate champagne dronken, de hersenen soms wel meer dan voor 200 procent de memory boossting proteïnes bevatten.

Dus: wat houdt je tegen om een extra glas in te schenken?

Share this post
  ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: