Proeverijen

Bij Wijnwinkel Saudade kun je ook terecht voor proeverijen en wijnopleidingen. Of een combinatie hiervan. De ene wijn vind je lekker en de andere niet. Maar hoe proef je wijn? En hoe maak je duidelijk welke smaak je lekker vindt? Wijn proef je in een bepaalde volgorde, en die kan je leren. Ook het trainen van de smaken en geuren is belangrijk. Dit zijn allemaal zaken die aan bod komen bij een wijnproeverij.

Op zaterdag 23 september organiseren wij samen met De Hall hét wijn evenement van het Groene hart! De WijnHall! Meer informatie: Klik hier

* Wijn avond

U leert de basisprincipes van het maken van wijn, het gehele proces van druif tot wijn. We behandelen de 6 stappen van het wijnproeven én u proeft minimaal 3 witte en 3 rode wijnen. En dit alles voor slechts € 19,95 p.p.

Vrijdag 15 september 20:00 tot 22:00

Vrijdag 20 oktober 20:00 tot 22:00

* Port!

Alles weten over deze versterkte wijn uit het noorden van Portugal? Schrijf je dan in voor de portproeverij.

Hoe is port ontstaan en wat maakt deze wijn en herkomstregio zo uniek. Welke classificaties kent Port en hoe verhoudt zich dat tot de smaak. Na de theorie gaan we uiteraard proeven. We proeven 5 of 6 portwijnen. Met een aantal speciale jaargangen. Maximaal 11 personen. kosten € 24,95 p.p.

Vrijdag 17 november 20:00 tot 22:00

Vrijdag 15 december 20:00 tot 22:00

* Masterclass Portugese wijn

Portugal is een uniek wijnland. Met de meeste autochtone druivenrassen van de wereld, 3 verschillende klimaatzones en veel oude technieken is Portugal een absoluut land om te ontdekken! Op deze avond doorlopen we een aantal wijngebieden van Portugal én proeven de wijnen uit deze gebieden. Leerzaam en leuk! In totaal proeven we 6 mooie wijnen. Kosten € 24,95 p.p.

Nieuwe data nog niet bekend

Voor alle aanmeldingen kunt u een email sturen naar wijn@wijnwinkel-saudade.nl. Betaling op de avond zelf via pin of cash.

* Zelf een proeverij organiseren of ons proeflokaal huren?

Zelf een proeverij organiseren kan op eigen locatie of in ons proeflokaal. Er zijn vele mogelijkheden over de vorm van een dergelijke proeverij. Wat het kost? Bij een standaard proeverij met minimaal 8 personen moet u rekening houden met € 19,95 per persoon. Dit is inclusief wijn.

Ons proeflokaal huren voor een bijeenkomst? Dat kan. Er zijn vele mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op via wijn@wijnwinkel-saudade.nl

Ons proeflokaal aan de Jan de Bakkerstraat 3a.

Untitled-1