Vintage port is de koning onder de port wijnen!

Vintage port is de koning van de port wijnen. Alleen extreem goede jaren krijgen de kwalificatie vintage. Toch is er ook in deze goede jaren nog een groot verschil in kwaliteit en houdbaarheid. Zo was de vintage 2015 verrassend goed met een rijpingspotentieel van minimaal 20 jaar.

De afgelopen jaren zijn er meerdere goede portjaren geweest. Zo is de jaargang 2011 uitgeroepen tot een echte klassieker. Vergelijkbaar met de absolute topjaren zoals 1994, 1977 en 1966. Maar ook de jaren 2007, 2005 en 2000 mogen gerekend worden tot uitstekende portjaren met een zeer groot rijpingspotentieel.

Naast het genot van een glas port na een rijping van 20 jaar blijken deze jaar ook nog eens een uitstekende investering. De betere jaren van de afgelopen 15 jaar zijn met vele tientallen procenten in waarde gestegen.
Het cadeau geven van een fles port vanwege een speciale gelegenheid als een geboorte jaar is natuurlijk fantastisch. Een goede investering die ook omgezet kan worden in een smakelijk avondje met een goede fles port.

Ben je nog opzoek naar specifieke jaren of wil je meer weten over vintage port? Neem dan contact met ons op. Wij hebben port wijnen vanaf 1950 voorradig en voor deze periode op bestelling.

Vintage Port

Share this post
  ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: