Onze winkel


In het Groene Hart van Woerden

Wijnwinkel Saudade is gelegen in het oude centrum van Woerden aan de Jan de Bakkerstraat 5. Een wijnwinkel met een groot aanbod aan prachtige wijnen uit de hele wereld. Wijnen uit de klassieke Europese wijnlanden als Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, maar ook wijnen uit de ‘’nieuwe wereld’’ met landen als Zuid Afrika, Australië, Argentinië en Chili.

Ons devies: Passioneel advies in behapbare porties. Voor de kenner én de leek.

Wijn is een meesterlijk product, doorspekt met emotie en geschiedenis. Maar het is ook gewoon; wijn! Gegist druivensap, dat je drinkt, omdat je het lekker vindt.
Bij Wijnwinkel Saudade hebben we dé meesterlijke prestige wijn; maar ook de lekkere wijn voor alledag. Flessen vanaf € 3,95, die de moeite waard zijn om gedronken te worden!

Achter de winkel is een proeflokaal ingericht. Een ruimte om nóg beter kennis te maken met wijn. Hier worden verschillende opleidingen en cursussen gegeven. Het proeflokaal is te bereiken via de Jan de Bakkerstraat 3a.

In een wereld waar wijn onpersoonlijk is geworden, kan je bij Wijnwinkel Saudade kennis maken met het échte verhaal van prachtige wijnen.

Wees welkom.

Saudade?


Wat betekent onze naam?

Saudade is een Portugees woord. Het beschrijft een mengeling  van weemoed, melancholie,  gemis, afstand en liefde. Het is een gevoel van beseffen; het beseffen van de dalen in het leven. Een woord dat je zegt in verdriet, maar ook een woord dat je zegt in vreugde en wijsheid. Het berusten in het ondergaan van je lot; tijdens de diepte én hoogtepunten in je leven.

Het is één van de moeilijkst te vertalen woorden en raakt een emotie die verweven is met de Portugese ziel. Saudade komt uit het Latijn, en is afgeleid van “solitas” (eenzaamheid) en “saudar” (groeten, herkennen).

Saudade vindt waarschijnlijk zijn oorsprong tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. Lang voordat de Fado muziek zijn intrede maakten in de Portugese kroegen en bordelen. Toch is deze gemoedstoestand een voedingsbodem voor deze melancholische zangkunst. Het diepgewortelde gevoel van Saudade kreeg een stem toen de Fado was geboren.

Naast Saudade en Fado is ook wijn onlosmakelijk verbonden met de Portugese cultuur. En net als het woord Saudade is wijn een product dat zich niet laat vangen in slechts één emotie óf gevoel. Wijn ademt het verleden en is de stille getuige van de geschiedenis. En kan je, zonder dat je het soms zelf beseft, onderdompelen in Saudade.