Wijntip!

Proeverij

Wijntip van Saudade! Je trekt een fles wijn open en drinkt hem niet helemaal op. Wat dan? Vacuüm? Kurk erop? Hoe blijft je wijn het lekkerst? Vacuüm is een prima en goedkoop middel om de wijn te beschermen tegen oxidatie. Trek de wijn niet helemaal vacuüm. Een beetje lucht in de fles beschermt de aroma’s. Dus trek een paar keer wat lucht eruit, en laat het daarbij. Witte wijn in de koelkast! Ga je de rode wijn twee dagen later of nog later consumeren na opening? Zet deze dan ook in de koelkast. De temperatuur, donkere omgeving en afgesloten ruimte zorgen ervoor dat de wijn langer goed blijft. Wel de wijn even op laten warmen voordat je deze weer gaat drinken. Er zijn overigens ook andere technieken. Hier later meer over. Of kom langs in de winkel voor advies.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *