Winkel in Woerden half jaar open

Saudade is een wijnwinkel met uitsluitend Portugese wijnen en Port.

Gelegen in het oude centrum van Woerden aan de Jan de Bakkerstraat 5. Saudade heeft ruime ervaring in de Portugese wijnwereld. Wij kennen de wijnmakers, de wijngaarden, de bodem en de druivenrassen. Voor advies en informatie over Portugese wijnen bent u dus aan het juiste adres bij Saudade.
Saudade heeft begin december 2013 haar deuren geopend. De winkel is ingericht met een klassieke Portugese tegelvloer en veel houtaccenten. Het is ondanks de geringe ruimte een aangename plek om te zijn. De achterzijde van de etalage dient als bank en is voorzien van kussens. Zo is iedereen welkom om rustig plaats te nemen en te genieten van een bakje koffie of thee. Dus wilt u rustig wat etiketten bekijken en lezen, of informatie inwinnen over de wijnen, neemt u dan gerust plaats. Wij hebben meer dan 45 verschillende wijnen en nog meer soorten port standaard op voorraad. Deze zijn als volgt ingedeeld:
Tegen de linkerzijde van de winkel zijn een aantal oude fruitkisten vastgemaakt aan de muur. Hier vindt men overwegend wijnen vanaf € 4,50 tot € 10,-. Van sprankelend fruitig wit tot elegant en zwaarder rood.
Aan de rechterzijde staat een wijnkast gemaakt van pallethout; in deze kast staan wijnen vanaf € 10,-. Zeer divers, en meestal gerijpt met klassieke houtrijping. Voor zowel wit als rood.
Boven de toonbank worden een aantal wijnen per fles getoond. Dit zijn de wijnen in hogere prijscategorieën. In de winkel hebben wij meer voorraad van deze wijnen, deze flessen liggen echter onderin de trapkast in een stenen opslag voor een optimaal wijnklimaat.
Tegen de achtermuur van de winkel staat een witte kast met een zeer ruim assortiment port. Daarnaast staan er nog verschillende Vintage en Colheita ports opgeslagen in de donkere en koele trapkast.

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: